Επιλογή Σελίδας

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Εμπλουτίζοντας τα ανεκτίμητα στοιχεία της παράδοσης με την σύγχρονη τεχνολογία και την εμπειρία με την γνώση, καταφέραμε να δημιουργήσουμε κρασιά απαράμιλλης ποιότητας.

Καλώς ήρθατε στο

ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη.

Εδώ, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει τα αμπέλια μας.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Αφετηρία, ένα μικρό χωριό της Κρήτης, η Ρόκκα Κισάμου. Πρόσωπα αναφοράς οι αδελφοί Μιχαλάκη και προορισμός η επιτυχία, μέσα από μια πορεία άγνωστη τότε, πολύ συγκεκριμένη σήμερα. Ιστορία γραμμένη βήμα προς βήμα. Προσεγμένη όπως η διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει ένα καλό κρασί…
Η ιστορία της οικογένειας Μιχαλάκη είναι σαν ένα μπουκάλι κρασί. Διαβάζεις την ετικέτα και έχεις πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να το απολαύσεις.
Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία μας για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποικιλίας των κρασιών μας, καθώς και η εμπειρία που αποκτήσαμε στο πέρασμα του χρόνου, δημιούργησαν μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Βρισκόμαστε σε μια συνεχή πορεία εκσυγχρονισμού, αναζήτησης και δημιουργίας κρασιών υψηλής ποιότητας.

Οι στόχοι μας είναι απλοί και ξεκάθαροι:

  • Η ανάδειξη του Κρητικού κρασιού στα υψηλά σκαλοπάτια του οινικού στερεώματος.
  • Να καλλιεργούμε τους αμπελώνες μας με την αγάπη και το μεράκι που η οικογενειακή παράδοση μας έχει διδάξει, καθώς και με τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές που η επιστήμη έχει εξελίξει.
  • Να μεταφέρουμε αυτήν την αγάπη και τη γνώση στους αμπελουργούς της Κρήτης.
  • Να δημιουργούμε υποδομές με σεβασμό προς το περιβάλλον και τη φύση, που να είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και να εξοικονομούν τους πολύτιμους ενεργειακούς πόρους της Μητέρας Γης.
  • Να προσφέρουμε στον καταναλωτή οινικά προϊόντα με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.