Επιλογή Σελίδας

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Η καλλιέργεια των αμπελώνων μας γίνεται με αγάπη και μεράκι.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΣ

 Η Κρητική γη και το μικροκλίμα της περιοχής, με ήπιους χειμώνες και καλοκαίρια που δροσίζονται από τους ανέμους του πελάγους είναι ιδανικός σύμμαχος μας για την παραγωγή των κρασιών μας. Τα σταφύλια μας καλλιεργούνται με ιδιαίτερη αγάπη σε μια περιοχή προσεκτικά επιλεγμένη και σχεδιασμένη έτσι ώστε να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα πιο χρήσιμα στοιχεία της γης και του κλίματος.

Οι αμπελώνες Μιχαλάκη καταλαμβάνουν έκταση 450 στρεμμάτων και βρίσκονται σε υψόμετρο 550 – 600 μέτρων, στη περιοχή του Αγ. Γεωργίου του Επανωσήφη. Μια περιοχή με μεγάλη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, γεγονός που αποδεικνύεται από ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως το πατητήρι στην Μινωική έπαυλη στο Βαθύπετρο (1600 π.Χ.). Οι δροσεροί βόρειοι άνεμοι του Αιγαίου σε συνδυασμό με το υψόμετρο, χαρίζουν δροσιά και υγεία στα σταφύλια μας.

Έλεγχος Παραγωγής

Φροντίζουμε με τακτικούς ελέγχους, ώστε το κάθε τσαμπί σταφύλι που θα μείνει στο φυτό να είναι υγιές και το φορτίο περιορισμένο (550-900 κιλά / στρέμμα).

Συνδυάζοντας τις παραδοσιακές με τις

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Στο κτήμα καλλιεργούμε με ιδιαίτερη φροντίδα, παντρεύοντας τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, τις Κρητικές ποικιλίες Malvasia Aromatica, Πλυτό, Δαφνί, Βιδιανό, Ασύρτικο, Μοσχάτο Σπίνας, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μανδηλάρι, καθώς και τις διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Chardonnay και Sauvignon Blanc. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και τα σταφύλια τοποθετούνται σε μικρά τελάρα των 20 κιλών..

Η περίοδος του τρύγου ξεκινάει συνήθως με το Μοσχάτο Σπίνας στις αρχές Αυγούστου και τελειώνει με το Μανδηλάρι στις αρχές Οκτωβρίου.