Οι αμπελώνες Μιχαλάκη καταλαμβάνουν έκταση 450 στρεμμάτων και βρίσκονται σε υψόμετρο 550 - 600 μέτρων, στη περιοχή του Αγ. Γεωργίου του Επανωσήφη.

Μια περιοχή με μεγάλη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, γεγονός που αποδεικνύεται από ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως το πατητήρι στην Μινωική έπαυλη στο Βαθύπετρο (1600 π.Χ.).

Οι δροσεροί βόρειοι άνεμοι του Αιγαίου σε συνδυασμό με το υψόμετρο, χαρίζουν δροσιά και υγεία στα σταφύλια μας.

Φροντίζουμε με τακτικούς ελέγχους, ώστε το κάθε τσαμπί σταφύλι που θα μείνει στο φυτό να είναι υγιές και το φορτίο περιορισμένο (550-900 κιλά / στρέμμα).

Στο κτήμα καλλιεργούμε με ιδιαίτερη φροντίδα, παντρεύοντας τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, τις Κρητικές ποικιλίες Malvasia Aromatica, Πλυτό, Δαφνί, Βιδιανό, Θραψαθήρι, Μοσχάτο Σπίνας, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι, καθώς και τις διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Gris και Sauvignon Blanc. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και τα σταφύλια τοποθετούνται σε μικρά τελάρα των 20 κιλών.

Η περίοδος του τρύγου ξεκινάει συνήθως με το Μοσχάτο Σπίνας στις αρχές Αυγούστου και τελειώνει με το Μαντηλάρι στις αρχές Οκτωβρίου.

Αμπελώνες - Οινοποιείο